Moje najfajniejsze i najsmaczniejsze dania są często wynikiem totalnej improwizacji. W tym wypadku za impuls posłużył dodatkowo brak chleba i wizja wafli ryżowych na kolację ;)
Czy chcesz zaimponować rodzinie i znajomym? PizzaNerd to najelpszy kurs pieczenia pizzy.
Nie przegap → Sprawdź: pizzanerd.pl
Moje najfajniejsze i najsmaczniejsze dania są często wynikiem totalnej improwizacji. W tym wypadku za impuls posłużył dodatkowo brak chleba i wizja wafli ryżowych na kolację ;)
Wygląda pysznie
Ja zrobiłam w formie pierożka też pyszne
Witam bardzo serdecznie Właśnie robię bagietki Mam tylko jedno pytanie właściwie na której półce w piekarniku powinnam umieścić blachę. Mija już właśnie 20 minut a moje bagietki ciągle są blade Piekarnik mam ustawiony na 220 stopni góra dół :-(
2 ciągu 20 minut ciasto powinno zacząć się już złocić przy temperaturze 220 st C – w takim wypadku najlepiej piec je na środkowej lub niższej półce
Czy to rewelacyjne ciasto na pizzę – wykorzystane również tutaj – można „zaadaptować” do wypieczenia bagietek (takich zwykłych, pustych w środku)?
Mam dwie lewe ręce do pieczenia czegokolwiek, a to ciasto wychodzi mi jako jedyne. ;)
A teraz chciałbym właśnie wypiekać sobie bagietki pszenne…
Propozycja – ów ciasto podzielić na 8 części (albo więcej) – zrobić coś w kształcie pierożków w środku sosem pomidorowym i mozarellą, ewentualnie jeszcze trochę bazylii. Pieczenie tak samo jak wyżej.
Można tez ogarnąć jeden duży pieróg jaki na przyklad można dostać w Dominium. Calzone to naprawdę świetna sprawa :)
Miałam dzisiaj w planach pizzę na kolację wg. Twojego przepisu (uwielbiam!) i, zaglądając na stronę, odkryłam TO. I tak, dziś będą te pysznie wyglądające bagietkowe pizze. Dzięki za inspirację :)
Tomku, zawsze lubiłam gotować, ale od kiedy odkryłam Twojego bloga to dodatkowo świetnie bawię się w kuchni. mam więcej odwagi do eksperymentów i nie jestem taka zachowawcza jak kiedyś. mój mąż śmieje się kiedy po raz kolejny napytanie co na obiad/kolację odpowiadam: eksperyment! pozdrawiam ciepło Magda :-)
Super pomysł na pizze w innym wydaniu. Idealna do zabrania ze sobą :)
ale świetny pomysł! podoba mi się taka bagietkowa wersja pizzy :D
uwielbiam Twoje przepisy! jak dla mnie to jest zdecydowanie najlepszy blog kulinarny, który śledzę. pozdrawiam serdecznie i czekam na więcej przepisów. :)