Nauczę Cię jak upiec mistrzowską pizzę

Czy chcesz zaimponować rodzinie i znajomym? PizzaNerd to najelpszy kurs pieczenia pizzy.

Nie przegap → Sprawdź: pizzanerd.pl

Pieczony łosoś w marynacie sojowo-imbirowej

Pieczony łosoś w marynacie sojowo-imbirowej

Mięso łososia przyrządzonego w marynacie sojowo-imbirowej jest delikatne i soczyste. Przygotowuje się go w zasadzie ekspresowo, bo w piekarniku.

Rewelacyjny smak i aromat zapewniają takie składniki jak, np. imbir, czosnek, sos sojowy a delikatnie zapieczona ryba zapewnia potrzebne każdemu białka i całą masę dobroczynnych składników.

Składniki:

  • 2 filety z łososia
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • ok. 4 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz do smaku
  • ryż do podania

Przygotowanie

  1. Składniki marynaty: sos sojowy, miód,  sok z cytryny, starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj.

  2. Rybę dopraw solą oraz  pieprzem, a następnie umieść w naczyniu żaroodpornym z marynatą i odstaw na ok. 60 minut.

  3. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.

  4. Rybę w naczyniu żaroodpornym wstaw do piekarnika i piecz ok. 10-15 minut.

  5. Łososia podawaj z ryżem.

Zobacz jak usmażyć perfekcyjnego łososia na patelni:

Subskrybuj ➜ Nie przegap nowych filmów, zasubskrybuj mój kanał na YouTube

Podobne przepisy

tagi: , , , , , , ,

Napisz pierwszy komentarz

0 odpowiedzi na “Pieczony łosoś w marynacie sojowo-imbirowej”

  1. Irka pisze:

    kocham imbir i curry do wszystkiego, a co do ryb jeśli przeszkadza Wam zapach, polecam zgrzewarkę próżniową, food saver mam sama, wygodnie szybko pakuje i nie ma zapachu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

css.php