Serek twarogowy to jeden z moich ulubionych produktów śniadaniowych. Idealny dodatek do pieczywa na lekkie wiosenne śniadanie. Nigdy mi się nie znudzi. Można go bowiem przygotować na wiele sposobów. Tym razem proponuję wersję z botwinką.
Wiosenny twarożek z dodatkiem botwinki i rzodkiewki wymieszany z jogurtem, doprawiony solą i pieprzem. Dla mnie to najlepszy sposób na wykorzystanie świeżych nowalijek.
Składniki:
- 200 g twarogu półtłustego
- 1/2 pęczka botwinki
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie
Botwinkę oczyść i umyj. Buraczki zetrzyj na dużych oczkach, łodygi drobno pokrój.
Rzodkiewki umyj i pokrój w drobną kostkę.
Twaróg rozgnieć widelcem dodaj jogurt i delikatnie wymieszaj.
Dodaj rzodkiewkę, botwinkę. Dopraw solą pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Napisz pierwszy komentarz